Antena 3 Economic Biz News Smartphone-urile invadează piaţa. Vânzările mondiale au crescut cu 55% în ultimul trimestru al anului trecut

Smartphone-urile invadează piaţa. Vânzările mondiale au crescut cu 55% în ultimul trimestru al anului trecut

de Antena3.ro    |    06 Feb 2012   •   20:44
Smartphone-urile invadează piaţa. Vânzările mondiale au crescut cu 55% în ultimul trimestru al anului trecut
Sursa foto: Foto: cultofmac.com

Popularitatea smartphone-urilor creşte de la o zi la alta. În ultimul trimestru al anului trecut, vânzările mondiale au crescut cu 55%, informează compania de cercetare a pieţei International Data Corporation (IDC), sursă preluată de Mediafax. Această creştere a fost susţinută de cererea pentru iPhone 4S al Apple, care a compensat scăderile înregistrate de Research In Motion şi Nokia.

Livrările au ajuns la 158 milioane de aparate smartphone, de la 102 milioane în urmă cu un an, fiind peste avansul de 40% anticipat de IDC. Odată cu diversificarea gamelor, preţurile devin mai accesibile, iar utilizatorii sunt încurajaţi să cumpere telefoane care permit navigarea pe Web şi trimiterea de email-uri.
   
Apple a înregistrat vânzări de 37 de milioane de iPhone-uri în trimestrul al patrulea, când unul din trei telefoane vândute la nivel mondial a fost un smartphone, iar iPhone a jucat un rol major în creşterea vânzărilor acestor aparate.
   
Cota Apple pe piaţa mondială de aparate smartphone a crescut în ultimele trei luni ale anului trecut la 24%, de la 16% în urmă cu un an. Samsung şi-a mărit cota de piaţă la 23% în trimestrul al patrulea, de la 9,4%. Nokia a înregistrat o scădere a cotei de piaţă de la 28% la 12%, iar Research In Motion de la 14% la 8,2%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close