Antena 3 CNN Economic Biz News Soluţia găsită de Croaţia la creditele în franci elveţieni. 60.000 de croaţi vor fi afectaţi

Soluţia găsită de Croaţia la creditele în franci elveţieni. 60.000 de croaţi vor fi afectaţi

Soluţia găsită de Croaţia la creditele în franci elveţieni. 60.000 de croaţi vor fi afectaţi
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
25 Aug 2015   •   19:12

Croaţia pregăteşte un act normativ referitor la conversia în euro a creditelor în franci elvetieni, o măsură de care vor beneficia mai multe zeci de mii de debitori, a declarat o sursă guvernamentală citată de Reuters.

Actul normativ, care ar urma sa fie prezentat de ministrul de Finanţe, Boris Lalovac, la următoarea reuniune a Guvernului, este destinat să înlocuiască actuala soluţie temporară care fixează cursul de schimb la 6,39 kuna pentru un franc. Aceasta solutie expira la finele lunii ianuarie 2016.

Creditele respective ar urma sa fie convertite în euro la cursul de schimb din ziua încheierii contractul de credit. Costul conversiei ar urma să fie suportat de bancile comerciale ale caror pierderi ar putea fi recunoscute drept reduceri de taxe.

"Este posibil ca Guvernul sa adopte în scurt timp această masura", a declarat sursa.

Aproximativ 60.000 de croati au credite denominate în franci elvetieni, contractate în anii 2000 când multe persoane din Europa Centrala şi de Est au fost atrase de dobânzile reduse la creditele în franci.
 


×
Subiecte în articol: Croatia euro Europa Franc elveţian
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close