Antena 3 CNN Economic Biz News Şomajul a atins cote record în SUA şi Marea Britanie

Şomajul a atins cote record în SUA şi Marea Britanie

Şomajul a atins cote record în SUA şi Marea Britanie
Sursa foto: cautare loc de munca
20 Mar 2009   •   05:38

Numărul de persoane ce beneficază de ajutor de şomal în SUA a ajuns la un record la începutul lunii. Departamentul Muncii a anunţat că 5,47 milioane de persoane primeau ajutorul de şomaj în săptămâna ce s-a încheiat pe 7 martie, faţă de 5,29 milioane cu şapte zile înainte, ceea ce constituie un record.

Şomajul de altfel atinge cote record după ce Congresul a hotărât anul trecut să extindă perioada în care se acordă şomajul faţă de cele 26 de săptămâni.

Cum economia este în recesiune din decembrie 2007, rata şomajului a crescut constant, iar cifrele arată dificultatea de a găsi un noul loc de muncă.

Rata şomajului, procentajul muncitorilor asiguraţi care primesc ajutor de şomaj, a ajuns la 4,1 procente pe 7 martie, cea mai mare valoare din iunie 1983.

Peste 4 milioane de locuri de muncă au fost pierdute de la începutul recesiunii iar rata celor fără loc de muncă a ajuns la 8,1 procente.


De asemenea, în Marea Britanie, numărul şomerilor a trecut de 2 milioane persoane pentru prima dată după 1997. Iar pentru fiecare loc de muncă oferit spre publicitate la forţele de muncă sunt 10 aplicanţi. Biroul londonez de statistică arăta că în ianuarie se atinsese o rată a şomajului de 6,5%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close