Antena 3 CNN Economic Biz News Şomajul din Franţa a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani

Şomajul din Franţa a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani

Şomajul din Franţa a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani
Sursa foto: somaj
03 Dec 2009   •   12:11

Şomajul din Franţa a atins în trimestrul al treilea la cel mai ridicat nivel din peste trei ani, chiar dacă ritmul de creştere a încetinit semnificativ, potrivit datelor oficiale publicate joi, citate de Reuters. Prin urmare, rata şomajului a urcat la 9,5% în intervalul iulie-septembrie, de la nivelul revizuit în scădere la 9,4% din trimestrul al doilea, a anunţat biroul francez de statistică INSEE.

Indicatorul a ajuns la cel mai ridicat nivel după primul trimestru din 2006, când rata şomajului a fost de 9,5%. În primele trei luni din 2009, rata şomajului a fost de 8,9%.

În ceea ce priveşte Franţa continentală, rata şomajului s-a oprit la 9,1%, iar ministrul Economiei, Christine Lagarde, crede că evoluţia încurajatoare.

"Ieşirea din criză va fi treptată, piaţa muncii va beneficia de efectul măsurilor de stimulare economică în Franţa şi în străinătate", a spus Lagarde.

Acesta e de părere că guvernul va păstra măsurile puse în practică pentru susţinerea pieţei muncii.

Biroul european de statistică Eurostat a anunţat, marţi, că rata şomajului din Franţa a majorat în octombrie la 10,1%, de la 10% în luna precedentă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: somaj Franta
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close