Antena 3 CNN Economic Biz News Şomajul ia proporţii. 17.000 de şomeri şi doar şapte locuri de muncă disponibile, în Galaţi

Şomajul ia proporţii. 17.000 de şomeri şi doar şapte locuri de muncă disponibile, în Galaţi

Şomajul ia proporţii. 17.000 de şomeri şi doar şapte locuri de muncă disponibile, în Galaţi
Sursa foto: Somaj
10 Ian 2010   •   09:21

Şapte locuri de muncă pentru 17.000 de oameni. Aceasta este oferta de locuri de muncă pusă la dispoziţia şomerilor gălăţeni de angajatori. Problema nu este singulară. La nivel naţional, patronii declară din ce în ce mai puţine locuri de muncă, de la o lună la alta. Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu spune însă că situaţia din România este mai bună decât ce se prezintă în ultima vreme.

După disponibilizările masive din ultima vreme, rata şomajului a ajuns în Mehedinţi la 14,09 %. Numărul oamenilor fără serviciu a ajuns la 17.000. La fel şi în Buzău, iar angajatorii buzoieni au doar zece oferte pentru 18.000 de şomeri! Da aţi auzit bine, 10 OFERTE - 5 în confecţii şi cinci în turism, pentru muncitori necalificaţi. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzăul a înregistrat în decembrie o rată a şomajului de 9,6%, de trei ori mai mare decât acum un an.

Cele mai puţine locuri de muncă disponibile sunt în judeţele Galaţi, Buzău şi Mehedinţi. Iar cele mai multe slujbe sunt oferite de patronii din judeţul Iaşi, urmează apoi Bucureştiul şi Satu Mare.

Totuşi, ministrul Finanţelor nu pare îngrijorat. Sebastian Vlădescu susţine că totul este o exagerare. "Nu cred că trebuie să fim atât de îngrijoraţi. S-a creat o imagine despre România în care încrederea a dispărut, iar toată lumea se aşteaptă să ne prăbuşim. Nu cred într-un şomaj atât de mare pe cât se discută", spune acesta.

În prezent, numărul locurilor de muncă la nivelul întregii ţări este de 4.000, la jumătate faţă de ofertele din decembrie 2009.


Antena 3

×
Subiecte în articol: locuri de munca
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close