Antena 3 CNN Economic Biz News Şomajul în rândul tinerilor din România, în creştere

Şomajul în rândul tinerilor din România, în creştere

Şomajul în rândul tinerilor din România, în creştere
Sursa foto: Foto:www.tntmagazine.com
25 Iun 2014   •   11:59

Avem tot mai mulţi şomeri tineri. Numai în primele trei luni ale anului, peste un sfert dintre românii care au rămas fără un loc de muncă au vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani. Situaţia e la fel de complicată şi atunci când vine vorba despre locurile de muncă pentru cei tineri. 

Tinerii sunt cei mai afectaţi în urma mişcărilor din piaţa muncii în primul trimestru al anului. Potrivit unui studiu al Institutului Naţional de Statistică, mai mult de un sfert dintre persoanele între 15 şi 25 de ani, nu au un loc de muncă stabil, cei mai mulţi fiind în mediul urban. Cu o rată naţională a şomajului de 7,2 la sută, cei peste 25 de ani echilibrează balanţa.

Diferenţa rămâne la fel de mare şi când vine vorba despre ocuparea locurilor de muncă. Tinerii sub 24 de ani depăşesc cu greu 20 la sută, în timp ce trei sferturi dintre cei cu vârsta cuprinsă între 25 şi 54 de ani sunt ocupaţi.

Tendinţele pe sexe şi medii rezidenţiale rămân cele din 2013. Sunt mai mulţi şomeri bărbaţi decât femei, mai ales între 35 şi 44 de ani. Totodată, oraşul adăposteşte cele mai multe persoane fără un loc de muncă, diferenţa majoră, de 13 procente, fiind între tinerii de 15 până la 24 de ani.





×
Subiecte în articol: somaj someri
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close