Antena 3 Economic Biz News Şomerii mai au de aşteptat. Creşterea numărului de salariaţi va fi de 0,5% în 2011

Şomerii mai au de aşteptat. Creşterea numărului de salariaţi va fi de 0,5% în 2011

de M.Z.    |    16 Aug 2011   •   08:43
Şomerii mai au de aşteptat. Creşterea numărului de salariaţi va fi de 0,5% în 2011
Sursa foto: Foto: Agerpres

Şomerii români mai au de aşteptat până când angajatorii vor începe sezonul recrutărilor. Piaţa muncii din România va stagna şi în acest an, susţin specialiştii în resurse umane.

Pe parcursul anului 2011, creşterea numărului de salariaţi va fi de doar 0,5%, adică aproximativ 25.000 de noi angajaţi.

Mediul privat a fost, aşa cum ne aşteptam, cel mai activ în ceea ce priveşte angajările. Cele mai multe s-au făcut în domeniile IT, retail şi industria bunurilor de larg consum. Solicitări au fost şi în domeniul farmaceutic, precum şi pentru serviciile de subcontractare în sectorul financiar.

Potrivit prognozelor, România va avea la sfârşitul anului un număr de 4,12 milioane de salariaţi. Veştile nu sunt bune nici pentru cei care vor să muncească în afara ţării. Spania a impus restricţii muncitorilor români până la finalul anului 2012. Şi Franţa a redus zilele trecute numărul de domenii la care pot avea acces conaţionalii noştri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close