Antena 3 CNN Economic Biz News Sondaj Avangarde: 62% dintre bucureşteni sunt de acord cu impozitarea cu 0,5% a averilor de peste 500.000 euro

Sondaj Avangarde: 62% dintre bucureşteni sunt de acord cu impozitarea cu 0,5% a averilor de peste 500.000 euro

Sondaj Avangarde: 62% dintre bucureşteni sunt de acord cu impozitarea cu 0,5% a averilor de peste 500.000 euro
Sursa foto: sondaj
18 Feb 2010   •   17:37

Proiectul de lege privind impozitarea averilor mari este susţinut de două treimi dintre bucureşteni. Aşa arată un sondaj realizat de Centrul de Studii Comportamentale Avangarde. Propunerea legislativă iniţiată de deputatul Alianţei PSD+PC Mugurel Surupăceanu prevede instituirea unui impozit anual de 0,5% asupra valorii averii persoanelor fizice, ce depăşeste pragul de 500.000 de euro.

Sondajul Avangarde arată că 62% dintre cei intervievaţi au o părere bună şi foarte bună despre proiect.

De asemenea, doar 6% susţin că nu au auzit de această propunere, în timp ce 28% sunt la curent cu faptul că legea e propusă de un reprezentant al Alianţei PSD+PC. Cei care au o părere proastă şi foarte proastă despre acest proiect sunt cei dezinteresaţi de viaţa politică, cei care declară că veniturile nu le ajung nici pentru strictul necesar şi cu un nivel de pregătire destul de scăzut. Sondajul a fost realizat între 1-15 februarie pe un eşantion de 3000 de persoane.

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, averile celor bogaţi ar urma să fie impozitate suplimentar. Propunerea legislativă prevede că impozitul anual pe avere va fi în cuantum de 0,5% pentru cei care au averi mai mari de 500.000 de euro.

Antena 3

×
Subiecte în articol: impozit avere sondaj
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close