Soros investeşte un miliard dolari în energie regenerabilă

12 Oct 2009   •   17:21
Soros investeşte un miliard dolari în energie regenerabilă
george soros

Miliardarul George Soros a declarat că va investi un miliard de dolari în tehnologii legate de energie verde, ca parte a unui efort de combatere a schimbării climatice.
Investitorul a mai anunţat că va forma şi finanţa o nouă iniţiativă politică pentru un nou climat, cu 10 milioane de dolari pe an pentru următorii 10 ani.

"Încălzirea globală este o problemă politică," aprecia Soros la o întâlnire în capitala Danemarcei, unde statele sunt aşteptat în decembrie pentru a ajunge la un nou acord pentru clima globală ce să înlocuiască Protocolul Kyoto din 1997 .

"Ştiinţa este clară dar ce este mai puţin clar este dacă liderii mondiali vor demonstra voinţa politică necesară să rezolve probleme," declara acesta.

Afirmaţiile investitorului vin la o zi după ce discuţiile despre climă de la Bangkok s-au încheiat în impas asupra cât de mulţi bani să fie acordaţi statelor mai sărace pentru a le ajuta să facă faţă schimbării climatice şi a nivelului de reducerii de emisii de gaze cu efect de seră a statelor bogate.

Soros a arătat că va căuta "oportunăţi profitabile?, dar va insista şi ca investiţiile să aibă contribuţii reale la rezolvarea problemei schimbării climatice .
Antena3.ro

Parteneri
x close