Antena 3 CNN Economic Biz News Standard & Poor's a retrogradat Spania două trepte, la "BBB-"

Standard & Poor's a retrogradat Spania două trepte, la "BBB-"

Standard & Poor's a retrogradat Spania două trepte, la "BBB-"
11 Oct 2012   •   10:47

Problemele economice şi dificultăţile de natură politică ale Spaniei au determinat agenţia americană de evaluare financiară Standard & Poor's să retrogradeze cu două trepte ratingul ibericilor, la 'BBB-', cu un nivel deasupra categoriei "junk" a activelor cu caracter speculativ.

Pentru Standard & Poor's, Spania rămâne o ţară capabilă să facă faţă obligaţiilor sale în mod corespunzător, însă "perspectiva negativă" asociată ratingului acestei ţări indică faptul că titlurile spaniole de stat pot fi retrogradate pe termen mediu în categoria investiţiilor speculative.

"Perspectiva negativă reflectă riscurile semnificative privind economia Spaniei şi performanţele în zona bugetară, precum şi absenţa unei direcţii clare a politicilor la nivelul zonei euro. Recesiunea tot mai severă limitează opţiunile aflate la dispoziţia guvernului spaniol", se spune în comunicat.

Guvernul spaniol condus de premierul Mariano Rajoy, învestit în urmă cu mai puţin de un an, a anunţat recent cel de-al cincilea pachet de măsuri de austeritate din acest mandat şi a publicat rezultatele testelor de stres efectuate în sectorul bancar de către un auditor independent, întâmpinate pozitiv de pieţe.




×
Subiecte în articol: Spania Standard & Poor's
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close