Antena 3 CNN Economic Biz News Standard & Poor's a scăzut ratingul Ford cu şapte trepte

Standard & Poor's a scăzut ratingul Ford cu şapte trepte

Standard & Poor's a scăzut ratingul Ford cu şapte trepte
21 Noi 2008   •   14:19

Ratingul producătorului auto american Ford a fost coborât cu şapte trepte sub pragul investiţiilor recomandate de către agenţia de rating Standard & Poor's. În ultima perioadă, pierderile companiei au crescut semnificativ, anunţă Bloomberg.
Potrivit Mediafax, specialiştii Standard & Poor's au declarat că această modificare reflectă "creşterea cheltuielilor la operaţiunile Ford de producţie a autovehiculelor, ca urmare a prăbuşirii cererii în SUA şi acum Europa".
Ford a avut nevoie de fonduri în valoare de 7,7 miliarde de dolari în trimestrul al treilea pentru a continua producţia. În prezent, reprezentanţii companiei estimează o scădere a cheltuielilor în perioada următoare.
Acţiunile Ford Ford au atins cel mai redus nivel din ultimii 27 de ani. Chiar dacă are o situaţie ceva mai bună decât General Motors, analiştii Standard & Poor's consideră că asta nu înseamnă decât câteva trimestre în plus până la prăbuşire.
Joi, Congresul SUA a decis să amâne luarea unei decizii în privinţa sprijinului de 25 de miliarde de dolari pe care îl solicită marile companii auto GM, Ford şi Chrysler, până la 8 decembrie. Cei trei giganţi producători de maşini americani, General Motors, Ford şi Chrysler, au cerut Congresului un ajutor de 25 de miliarde de dolari pentru a supravieţui problemelor economice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Standard & Poor's industria auto
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close