Antena 3 Economic Biz News Statul pregătește o nouă ștergere de datorii. Ce categorie de români va beneficia de facilitatea fiscală

Statul pregătește o nouă ștergere de datorii. Ce categorie de români va beneficia de facilitatea fiscală

31 Mai 2017   •   21:36
Statul pregătește o nouă ștergere de datorii. Ce categorie de români va beneficia de facilitatea fiscală
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Politicienii pregătesc din nou acordarea de facilități fiscale firmelor și persoanelor fizice cu datorii depășite la plată, respectiv ștergerea penalităților și a jumătate din dobânzile acumulate. Potrivit datelor obținute de Profit.ro de la ANAF în urmă cu aproximativ un an, la precedenta amnistie firmele au depus 16.525 de cereri, iar persoanele fizice alte 19.124 de solicitări. Datoriile anulate de Fisc au totalizat 752 milioane de lei.

Potrivit unui document, aflat în stadiu de proiect și analizat și prezentat anterior, la nivel politic se pregătește o nouă facilitate fiscală, urmând ca firmele și persoanele fizice cu datorii către stat cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017 să fie scutite de penalități și jumătate din dobânda acumulată, dacă achită datoria principală până la 30 septembrie, iar dobânda de 50% care le-a rămas de plătit este achitată până la finalul anului.

Măsura este similară cu facilitățile introduse de Guvernul Boc în 2011 și Cabinetul Ponta în 2015, cu aceleași argumente.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close