Antena 3 CNN Economic Biz News Statul trebuie să-şi reducă cheltuielile cu peste 13 miliarde de lei în 2010

Statul trebuie să-şi reducă cheltuielile cu peste 13 miliarde de lei în 2010

Statul trebuie să-şi reducă cheltuielile cu peste 13 miliarde de lei în 2010
Sursa foto: stat
17 Dec 2009   •   18:53

Statul trebuie să-şi diminueze cheltuielile cu peste 13 miliarde de lei în 2010. Este măsura de bază agreată cu FMI pentru atingerea ţintei de deficit bugetar, de 5,9% din PIB. În plus, banii nu vor veni decât după ce bugetul va fi aprobat.

Proiectul de lege privind bugetul de stat a fost analizat împreună cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene. Aceştia au acceptat un deficit bugetar de 5.9% în 2010 şi o reducere a cheltuielilor bugetare cu 2.5 % din Produsul Intern Brut. Prin urmare, se va decide ce se va întâmpla cu suma de 1.5 miliarde de euro pe care trebuia să o primim de la FMI.

România a primit deja două tranşe din împrumutul promis de FMI pentru a scăpa România de criză, dar a treia a întârziat din cauza instabilităţii politice din ţară. În decembrie, România şi-a ales preşedintele şi, curând va fi definitivat şi cabinetul noului guvern Boc. Însă a treia tranşă din împrumut va sosi abia după ce miniştrii, în frunte cu premierul desemnat Emil Boc vor aproba bugetul pe anul 2010.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: stat cheltuieli
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close