Antena 3 CNN Economic Biz News Statul vrea să privatizeze CFR Marfă. Sindicatele se opun

Statul vrea să privatizeze CFR Marfă. Sindicatele se opun

Statul vrea să privatizeze CFR Marfă. Sindicatele se opun
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Sep 2010   •   18:28

Sindicatele feroviare nu sunt de acord cu privatizarea CFR Marfă în actualul context economic. Valoarea companiei a scăzut în această perioadă de criză şi s-ar vinde pe nimic, spun liderii sindicali. Ei i-au spus acest lucru şi Ministrului Transporturilor, la prima discuţie despre modul în care va fi vândută CFR Marfă.

Sindicatele susţin că nu este momentul ca CFR Marfă să fie privatizată. De cealaltă parte, şefii de la transporturi spun că dacă nu o vând, compania intră în faliment.

În primul trimestru, CFR Marfă a înregistrat pierderi de 65 de milioane de lei, jumătate din cele avute în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar şi cifra de afaceri a scăzut, în comparaţie cu 2010. Angajaţii au fost periodic în şomaj tehnic, alţii au fost disponibilizaţi şi încă aproape patru mii de oameni se pregătesc să plece. Sindicatele au cerut ca strategia de privatizare a companiei să le fie pusă la dispoziţie, pentru a putea veni şi cu alte propuneri privind vânzarea pachetului de acţiuni.

Statul vrea să vândă CFR Marfă la licitaţie cu strigare. De la dezbaterea privind viitorul CFR Marfă au lipsit chiar reprezentanţii companiei. A venit, în schimb, ministrul Transporturilor, exact când sindicatele se pregăteau să plece. Următoarea discuţie va avea loc marţi.

 

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: cfr marfa stat
Parteneri
Români înșelați cu zeci de mii de euro prin metoda Fotografia
x close