Antena 3 CNN Economic Biz News Stolojan: Din cauza Greciei, am putea trece mai târziu la euro

Stolojan: Din cauza Greciei, am putea trece mai târziu la euro

Stolojan: Din cauza Greciei, am putea trece mai târziu la euro
Sursa foto: euro
23 Apr 2010   •   15:53

"Cei care doresc să trecem mai târziu la euro vor fi fericiţi, pentru că datorită Greciei vom trece mai târziu la euro. Perspectivele pentru aderarea la zona euro s-au schimbat, iar dacă România nu va dovedi că are capacitatea de a îndeplini criteriile pe termen mediu nu vom trece la euro", a declarat Stolojan în cadrul conferinţei "Privind spre viitor: România şi strategia Europa 2020", citat de Mediafax.

România ar trebui să treacă la euro la 1 ianuarie 2015, dar tot mai mulţi oficiali români şi străini cred că data ar putea fi amânatp.

Stolojan nu a oferit nici el niciun termen până la care România ar putea intra în spaţiul statelor cu monedă unică.


"România niciodată nu-i pregătită pentru nimic din punct de vedere al reformelor. Niciodată nu vom fi pregătiţi pentru euro dacă nu ne propunem. Euro înseamnă disciplină, concentrare pe lucrurile reale, productivitate şi competitivitate", mai spune Stolojan.

În martie, când a vizitat România, Dominique Strauss-Kahn a declarat că România ar putea trece la euro mai târziu decât era prevăzut, dar că, pentru a fi cât mai aproape de acel moment, trebuie să îşi consolideze politicile monetare şi financiare.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Theodor Stolojan euro moneda
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close