Antena 3 CNN Economic Biz News Străinii pariază pe deprecierea leului

Străinii pariază pe deprecierea leului

Străinii pariază pe deprecierea leului
Sursa foto: cursul de schimb
30 Mar 2009   •   03:29

O mare parte din banii de la FMI sunt destinaţi tocmai stabilităţii cursului de schimb leu-euro, dar analiştii economici mizează pe o depreciere a monedei naţionale. Ei prevăd pentru al doilea trimestru din acest an un curs minim de 4,23 şi un maxim de 5,10 estimarea medie fiind de 4,52.

Estimările arată că după această etapă va urma o uşoară apreceiere până la finalul anului. Previziunile a 14instituţii financiare străine, arată că 2010 va aduce un curs apropiat de cel prezent, se arată într-un raport al SSIF Intercapital Invest, citat de Cotidianul.

În trimestrul trei, cursul euro-leu se va situa între un minim de 4,18, respectiv un maxim de 5,20, estimarea medie fiind de 4,55. În ultimul trimestrul din acest an, cursul euro-leu este văzut de analiştii străini între un minim de 4,05, respectiv un maxim de 5,00, estimarea medie fiind de 4,42. În 2010, cursul de schimb euro-leu se va situa între 4,00 şi 4,40, estimarea medie fiind de 4,18. Estimarea este făcută de BNP Paribas, Bank of America, Calyon, Erste Bank, Fortis Bank, HSBC, ING, JP Morgan, Lloyds, Morgan Stanley, RBS, SEB, Société Générale şi TMS Brokers.

Cele mai optimiste estimări ale cursului euro-leu vizează o stagnare a acestuia la valorile din prezent şi o apreciere uşoară pentru finalul anului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: moneda nationala cursul valutar
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close