Antena 3 CNN Economic Biz News Strauss-Kahn: Nu există motive de îngrijorare în cazul Ungariei

Strauss-Kahn: Nu există motive de îngrijorare în cazul Ungariei

Strauss-Kahn: Nu există motive de îngrijorare în cazul Ungariei
Sursa foto: dominique strauss-kahn
07 Iun 2010   •   20:05

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, crede că nu există motive speciale de îngrijorare în ceea ce priveşte situaţia financiară a Ungariei, ce a fost joia trecută în atenţia pieţelor internaţionale în urma unor declaraţii alarmiste ale unor lideri ungari, potrivit AFP.

"Consider că nu există niciun fel de element particular de îngrijorare" legate de Ungaria, spune Strauss-Kahn în urma unei întâlniri cu primul ministru luxembrughez Jean-Claude Juncker, şef Eurogroup.
Autorităţile de la Budapesta vor purta discuţii oficiale cu reprezentanţii FMI şi ai Uniunii Europene în august, dar guvernul îi va pune la curent cu strategia sa economică, a spus, luni, secretarul de stat Mihaly Varga, potrivit Reuters.
"Independent de întâlnirea programată, am dori să informăm FMI în privinţa situaţiei actuale şi a ideilor guvernului", spune Varga.
Varga spune că guvernul nu a luat o decizie legată de introducerea unei taxe speciale pentru bănci şi că nu s-au dezbătut probleme legate de sistemul de pensii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ungaria finante
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close