Antena 3 CNN Economic Biz News Studiu: Românii nu pot pune bani deoparte şi cred că economia României se apropie de dezastru

Studiu: Românii nu pot pune bani deoparte şi cred că economia României se apropie de dezastru

Studiu: Românii nu pot pune bani deoparte şi cred că economia României se apropie de dezastru
Sursa foto: Foto: learning-english-online.net
21 Mar 2012   •   07:46

Românii continuă să fie prudenţi cu banii lor, deşi sunt încrezători că-şi vor păstra locul de muncă.  Un studiu GFK arată că cei mai mulţi spun că nu pot pune bani deoparte mai ales în condiţiile în care se aşteaptă la noi scumpiri.

Părerile românilor faţă de evoluţia situaţiei lor financiare în următorul an sunt împărţite. 40% cred că venitul lor va rămâne acelaşi, în vreme ce 37% se aşteaptă ca acesta să scadă.

În acest context, 8 din 10 români nu consideră că este momentul potrivit pentru a economisi, iar 84% nu se aşteaptă să pună bani deoparte nici în următorul an.

Aproape trei sferturi din populaţie crede că preţurile au fost mai ridicate în februarie 2012 faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, iar 67% estimează că preţurile se vor mări pe parcursul acestui an cel puţin în acelaşi ritm ca până acum.

De aceea, intenţia de achiziţie a unor bunuri de folosinţă îndelungată rămâne scăzută, doar un român din zece arătându-se dispus să facă acest lucru în următorul an.

Oamenii sunt ceva mai încrezători în stabilitatea locurilor de muncă: doar 63% dintre români cred că şomajul va creşte în decursul acestui an, faţă de 75% în februarie 2011.

Totuşi, în privinţa situaţiei generale a ţării, românii sunt pesimişti. 76% dintre ei cred că economia României nu merge bine.




×
Subiecte în articol: economie loc de munca
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close