Antena 3 CNN Economic Biz News Studiu: Salariile românilor vor creşte anul acesta cu 13%

Studiu: Salariile românilor vor creşte anul acesta cu 13%

Studiu: Salariile românilor vor creşte anul acesta cu 13%
Sursa foto: Salarii
18 Feb 2009   •   13:39

În plină criză economică, există şi veşti bune. Ce-i drept, statistice. Rata de creştere a salariilor în România este cea mai mare din Europa. Potrivit unui studiu realizat de firma germană de recrutare Kienbaum, tendinţa se va menţine şi în acest an.
Studiul arată că anul 2009 nu va fi unul atât de negru precum s-a prevăzut. Se presupune că salariile românilor vor creşte cu aproximativ 12-13%, asta deşi în luna ianuarie a acestui an Comisia Naţională de Prognoză prevedea o creştere salarială medie pentru anul în curs de 5,8%. Însă, chiar dacă s-ar realiza această creştere, veniturile angajaţilor români râmân în continuare mici, dacă le comparăm cu cele ale europenilor.
Diferenţe sunt însă şi în România. Acelaşi director, cu aceleaşi atribuţii este plătit mai puţin în Transilvania, de exemplu, decât în Bucureşti. De asemenea, un angajat calificat câştigă în Bucureşti anual peste 12.000 euro, iar în Transilvania circa 6.100 euro.
Salariile muncitorilor necalificaţi din Capitală ajung la peste 8.000 euro, în timp ce în Transilvania personalul fără pregătire primeşte aproximativ 4.700 euro pe an.
Criza a afectat în special muncitorii, pe fondul disponibilizărilor din ultima perioadă, însă companiile caută în continuare personal specializat. Mai ales specialişti cu experienţă internaţională şi cunoştinţe de limbi străine.
Antena 3

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close