Antena 3 CNN Economic Biz News SUA: 5 miliarde dolari pentru cercetare medicală

SUA: 5 miliarde dolari pentru cercetare medicală

SUA: 5 miliarde dolari pentru cercetare medicală
Sursa foto: medical
01 Oct 2009   •   17:11

Preşedintele american Barack Obama a anunţat un plan de a se cheltui cinci miliarde de dolari pe cercetare ştiinţifică şi medicală, modernizarea laboratoarelor şi echipamente medicale, ceea ce va duce la crearea a zeci de mii de locuri de muncă.

Fondurile, ce provin din pachetul de stimulare economică de 787 miliarde dolari, vor fi investite în ?cercetare medicală de ultimă oră în fiecare stat din America?, arăta Casa Albă.
Un miliarde de dolari vor fi destinaţi cercetării cauzelor genetice a cancerului şi posibile tratamente. Obama a mai promis o largă infuzie de capital în cercetarea autismului, ce afectează un copil din 150 în SUA.


"Acest tip de investiţie va conduce la crearea de noi locuri de muncă: zeci de mii de slujbe în cercetare, producerea şi livrarea de echipament medical, construcţia şi modernizarea de laboratoare," declara Obama la Washington.
"Dacă e să fim cinstiţi, în ultimii ani am văzut conducerea noastră greşind deoarece integritatea ştiinţifică a fost uneori subminată şi finanţarea cercetării nu a ţinut pasul?, aprecia liderul american.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close