Antena 3 CNN Economic Biz News SUA. În octombrie, cheltuielile consumatorilor s-au redus în cel mai rapid ritm din 2001

SUA. În octombrie, cheltuielile consumatorilor s-au redus în cel mai rapid ritm din 2001

SUA. În octombrie, cheltuielile consumatorilor s-au redus în cel mai rapid ritm din 2001
26 Noi 2008   •   19:46

Consumatorii din SUA şi-au redus cheltuielile într-un ritm care nu a mai fost întâlnit în ultimii şapte ani. În luna noiembrie, încrederea acestora în economie a atins cel mai redus nivel din 1980, informează Mediafax.
Un raport al Departamentului de Comerţ arată că cheltuielile, factorul principal de susţinere a activităţii economice americane, au scăzut cu 1% . De la atacurile teroriste din 2001, cheltuielile nu au mai cunoscut un nivel atât de redus.
Cheltuielile consumatorilor sunt în declin pentru a patra lună consecutiv. Analiştiii dau vina pe riza creditelor, declinul pieţei locuinţelor şi valul masiv de disponibilizări.
Universitatea statului Michigan a realizat în colaborare cu Reuters un sondaj care a arătat că indicele încrederii consumatorilor în economie a atins cota de 55,3 în luna noiembrie, cel mai scăzut nivel din mai 1980.
Bunurile durabile scumpe precum maşinile, utilajele sau computerele au scăzut cu 6% numai în luna octombrie, depăşind cu mult estimările analiştilor de pe Wall Street.
Cheltuielile reduse din luna octombrie vor determina scăderea Produsului Intern Brut (PIB) în trimestrul al patrulea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: produs intern brut
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close