Antena 3 CNN Economic Biz News SUA oferă 7.5 miliarde dolari Pakistanului

SUA oferă 7.5 miliarde dolari Pakistanului

SUA oferă 7.5 miliarde dolari Pakistanului
Sursa foto: congresul american
16 Oct 2009   •   10:27

Preşedintele american Barack Obama a semnat joi legislaţia ce oferă un ajutor suplimentar de 7,5 miliarde dolari guvernului pakistanez. Acesta vine în momentul în care guvernul pakistanez se confruntă cu o serie de atacuri orchestrate de talibani, iar administraţia Obama lucrează la o analiză a strategiei pentru Afganistan şi Pakistan.
"Această lege este manifestarea tangibilă a sprijinului larg pentru Pakistan în SUA,"arăta Casa Albă.
Miercuri, şefii comisiilor de relaţii externe din Camera Reprezentanţilor şi Senat au oferit o explicaţie scrisă pentru ajutor, un răspuns la acuzaţiile din Pakistan că SUA s-ar amesteca în afacerile interne.
Ministrul pakistanez de Externe, Shah Mahmood Qureshi, a sosit la Washington în această săptămână pentru a raporta despre opoziţia din interiorul Parlamentului pakistanez la ajutorul non-militar pe cinci ani. Unii politicieni pakistanezi apreciau că ajutorul este încercarea Americii de a conduce afacerile civile şi militare ale statului.
John Kerry, preşedintele comisiei de externe a Senatului, arăta că documentul ataşat la act subliniază că nu există nicio interferinţă în operaţiunile militare sau civile ale Pakistanului.
Declaraţia arată că actul stabileşte o serie de cerinţe menite a asigura eficienţa ajutorului, dar nu plasează nicio condiţie nouă faţă de guvernul pakistanez.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close