Antena 3 CNN Economic Biz News SUA se confuntă cu ameninţări informatice ?serioase?

SUA se confuntă cu ameninţări informatice ?serioase?

SUA se confuntă cu ameninţări informatice ?serioase?
Sursa foto: internet
09 Feb 2010   •   18:16

Statele Unite se confruntă cu ameninţări "serioase şi importante" în spaţiul cibernetic, declara consilierul pentru contraterorism al Casei Albe, adăugând că este o chestiune de securitate naţională.

"Ameninţările şi vulnerabilităţile din cadrul domeniului cibernetic sunt serioase şi importante," sublinia John Brennan pentru NBC, precizând că la Casa Albă a fost creată o comisie pentru securitatea informatică.
"Este o provocare foarte complexă şi complicată, dar lucrăm în colaborare cu sectorul privat."
Luna trecută a izbucnit un scandal între China şi SUA, deşi Beijing a negat orice implicare în atacul informatic asupra gigantului de internet Google.
Preşedintele american Barack Obama declara că este "îngrijorat" de afirmaţiile Google că a fost atacat de hackeri chinezi şi a cerut un răspuns oficial.
Compania americană a ameninţat că va abandona filiala chineză şi va pune capăt operaţiunilor în acest stat ca urmare a atacului. De asemenea, arăta că nu mai doreşte să se supună cenzurii guvernului.

"Analizăn aceste chestiuni din punctul de vedere al spionajului, al guvernelor, al persoanelor particulare, indiferent dacă sunt hackeri sau organizaţii teroriste," afirma Brennan .

"Securitatea naţională este ameninţată. De aceea încercăm să ne asigurăm că reţelele noastre, ale guvernului sau ale sectorului privat au puterea de a rezista acestor atacuri."
Camera Reprezentanţilor a SUA a aprobat săptămâna trecută un act menit a proteja internetul şi reţelele vulnerabile prin finanţarea cercetării cibernetice şi a pregătirii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close