Antena 3 CNN Economic Biz News SUA stabileşte noi standarde pentru consumul şi emisiile maşinilor

SUA stabileşte noi standarde pentru consumul şi emisiile maşinilor

SUA stabileşte noi standarde pentru consumul şi emisiile maşinilor
Sursa foto: auto
02 Apr 2010   •   09:25

Guvernul SUA a finalizat noile standarde de economisire a combustibilului pentru automobile începână cu modelele 2012, un pas despre care oficialii susţin că va duce la economisirea a miliarde de barili de petrol şi va reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
Regulile anunţate de Departamentul de Transport şi Agenţia pentru Protecţia Mediului "vor creşte semnificativ economia de combustibil pentru toate maşinile noi de pasageri şi camionetelor vândute în SUA ", susţin agenţiile.

"Regulile ar putea eventual să economisească cumpărătorului unui model 2016 circa 3000 de dolari pe parcursul vieţii autovehiculului, iar la nivel naţional, va conserva 1,8 miliarde de barili şi va reduce cu aproape un miliard de tone emisia de gaze cu efect de seră de-a lungul vieţii maşinilor."
Începând cu 2012, regulile cer ca producătorii să reducă consumul de combustibil şi emisia de gaze cu efect de seră cu circa cinci procente în fiecare an.
Până în 2016, standardul pentru industrie va fi de 34.1 mile (54.9 kilometri) per galon (3.8 litri)- circa 7l/100KM)..
Standardele cer de asemenea ca până în 2016, producătorii să ajungă la emisii combinate de 250 grame de dioxid de carbon per milă.

"Aceste noi standarde istorice stabilesc cerinţe ambiţioase, dar fezabile, pentru industria auto ce vor încuraja de asemenea tehnologii noi şi inovative,"declara secretarul transporturilor, Ray LaHood.
Oficialii arătau că programul va reduce emisiile de dioxid de carbon cu circa 960 milioane de tone pe parcursul vieţii maşinilor vizate, echivalent cu retragerea a 50 de milioane de maşini de pe străzi până în 2030.
Agenţia a arătat că planul a fost creat în concordanţă cu Canada, care a emis de asemenea noi standarde.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata auto gaze cu efect de sera
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close