Antena 3 CNN Economic Biz News Summit G20: ?Ne-am descurcat OK?, crede Barack Obama (VIDEO)

Summit G20: ?Ne-am descurcat OK?, crede Barack Obama (VIDEO)

Summit G20: ?Ne-am descurcat OK?, crede Barack Obama (VIDEO)
Sursa foto: barack obama
03 Apr 2009   •   11:56

Cu promisiunea de a deschide o nouă eră a leadershipului american, caracterizat de ?umilinţă? şi ?exemplu?, preşedintele american Barack Obama a fost primit cu ovaţii de jurnaliştii internaţionali, mulţi dintre ei începând să aplaude după discursul acestuia la finalul summitului G20.

?Cred că ne-am descurcat bine?, a răspuns aceste modest când a fost întrebat cum s-a descurcat în prima sa apariţie pe scena globală."Când am venit aici, a fost cu intenţia de a asculta şi învăţa, dar şi pentru a oferi conducerea americană."
Întrebat despre predecesorul său, Obama s-a abţinut să îl critice pe George W. Bush pe sol străin, păcat capital al politicii americane. Obama părea deja convins de locul său în istorie, când le-a spus reporterilor că i-a întrebat pe liderii G20 dacă acum 10-30 de ani şi-au imaginat un preşedinte al SUA numit Obama,

Oricum promisiunea sa pentru o Americă umilă nu îl include, după ce a relatat presei că poziţia SUA s-a îmbunătăţit în cele două luni de când a ocupat postul de preşedinte.
Obama a numit acordul încheiat ca fiind un punct de cotitură în căutarea unei reveniri în economia globală. De altfel, şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel, care anterior summitului aveau îndoieli legate de pomparea de bani în economiile aflate în recesiune, au salutat şi ele acordul de joi, lăsând să înţeleagă că s-a ajuns la un compromis în spatele cortinei.
În vreme ce francezul vedea în acord un "progres mare" în reformarea instituţiilor financiare, cancelarul descria înţelegerea ca ?un compromis istoric foarte, foarte bun."

După eveniment, Obama declara că ?datorăm totul cetăţenilor noştri pentru a acţiona cu urgenţă. Am căzut de acord să facem paşi fără precedent pentru a restabili creşterea şi a preveni crize ca aceasta să se repete?.

?Am respins protecţionismul ce ar putea adânci criza. Această cooperare între economiile de top mondiale semnalează sprijinul nostru pentru pieţe deschise. În al doilea rând, suntem angajaţi pentru reforme complete ale unui sistem de reglementare care a eşuat?

Obama a mai adăugat că SUA va oferi în plus 448 milioane de dolari pentru ajutor suplimentar naţiunilor vulnerabile.

Discursul lui Barack Obama

Embedded video from CNN Video

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: summit G20 Barack Obama criza economica
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close