Antena 3 CNN Economic Biz News Surpriză în SUA: Şomajul a scăzut în ianuarie la 9,7%, minimul ultimelor cinci luni

Surpriză în SUA: Şomajul a scăzut în ianuarie la 9,7%, minimul ultimelor cinci luni

Surpriză în SUA: Şomajul a scăzut în ianuarie la 9,7%, minimul ultimelor cinci luni
Sursa foto: SUA
05 Feb 2010   •   17:14

Şomajul din Statele Unite a scăzut surprinzător în ianuarie, la 9,7%, minimul ultimelor cinci luni, de la 10% în decembrie, chiar dacă numărul angajaţilor a scăzut luna trecută, a anunţat, vineri, executivul american, indicând o îmbunătăţire a situaţiei pe piaţa muncii, transmite Reuters.

Economia SUA a pierdut 20.000 de slujbe în ianuarie, după ce în decembrie au fost desfiinţate 150.000 de posturi, a anunţat Departamentul Muncii. Totodată, datele pentru noiembrie au fost revizuite pentru a indica creşterea numărului de locuri de muncă cu 64.000, faţă de 4.000 cât a fost anunţat anterior.

De la declanşarea crizei în SUA, în decembrie 2007, economia americană a desfiinţat 8,4 milioane de slujbe.

Analiştii consultaţi de Reuters preconizau o creştere cu 5.000 a numărului peroanelor angajate şi la o rată a şomajului de 10,1% pentru ianuarie, în urcare faţă de 10% în decembrie.

"Pe ansamblu, datele indică o îmbunătăţire uşoară a situaţiei pieţei muncii. Există unele semne încurajatoare în raport, (...) dar nu a fost suficient de bun pentru a susţine creşterea bursei", a declarat analistul companiei americane GFT Forex Boris Schlossberg.

Cotaţiile de pe bursa din Statele Unite s-au diminuat în perioada de pretranzacţionare, înainte de deschiderea pieţei de capital.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA somaj
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close