Antena 3 CNN Economic Biz News Tănăsescu: România trebuie să schimbe sistemul de asistenţă socială

Tănăsescu: România trebuie să schimbe sistemul de asistenţă socială

Tănăsescu: România trebuie să schimbe sistemul de asistenţă socială
Sursa foto: mihai tanasescu
29 Ian 2010   •   03:43

Statul român şi-a dublat în ultimii doi ani împrumuturile, iar acest ritm trebuie să încetinească în perioada următoare, crede reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu. Deşi nivelul datoriei publice este la jumătate din criteriul de referinţă de 60%, cadenţa creşterii este îngrijorătoare şi Guvernul trebuie să se oprească la 35%.
De la un nivel de 15% datorie publică în 2007, România a ajuns la performanţa de a-şi dubla acest indicator în numai doi ani. Deşi pragul de 30% nu este mare comparativ cu nivelul de referinţă de 60%, economiştii atrag atenţia că ritmul de creştere este cel care implică riscuri.
?România are o datorie de 29% din PIB. Unii vor spune ŤBravo! Putem să ne mai împrumutămť. Dar îngrijorătoare este viteza îndatorării, pentru că vom ajunge la nişte cifre foarte mari", aprecia acesta.
Tănăsescu a mai subliniat că România trebuie să-şi regândească sistemul asistenţei sociale, în condiţiile în care în prezent foarte mulţi bani se risipesc fără a exista o perspectivă clară asupra efectelor acestora .
?Asistenţa socială provine din ministere care dau bani, dar niciodată nu ştim dacă banul dat este folosit cum trebuie şi are efecte", aprecia expertul, care consideră că aceasta duce la o risipă de bani .

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close