Antena 3 CNN Economic Biz News Ţara în care 40 de milioane de oameni au scăpat de sărăcie. Este lecţia care învie speranţa în revenirea economică

Ţara în care 40 de milioane de oameni au scăpat de sărăcie. Este lecţia care învie speranţa în revenirea economică

Ţara în care 40 de milioane de oameni au scăpat de sărăcie. Este lecţia care învie speranţa în revenirea economică
de O.P.    |    04 Oct 2012   •   11:46

Au avut parte de derapaje economice, de revolte sociale, iar locuitorii acestei ţări au trăit în sărăcie şi în condiţii de austeritate. Însă acest stat este dovada că încă se mai pot întâmpla miracole economice.

Brazilia a înregistrat progrese semnificative în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru milioane de persoane, deşi continuă să rămână una dintre societăţile cele mai polarizate.

Potrivit FT, miracolul economic brazilian a scos din sărăcie între 30 şi 40 de milioane de persoane, populaţia totală a acestei ţări fiind de aproape 190 de milioane. În plus, şomajul a scăzut şi a ajuns anul acesta la 6%, un nivel minim istoric, în timp ce popularitatea doamnei Roussef, care la 1 ianuarie 2011 i-a succedat lui Luiz Incio Lula da Silva, a ajuns la 70%.

Potrivit unui studiu publicat în luna martie de compania Cetelem şi de Institutul Ipsos, reducerea semnificativă a sărăciei şi expansiunea clasei mijlocii în Brazilia sunt rezultatul creşterii economice şi ocupării forţei de muncă, dar şi a politicii de redistribuire a veniturilor către cei săraci, pusă în practică Luiz Incio Lula da Silva.

Brazilia a devenit astfel un model de combatere a sărăciei în rândul statelor emergente, anul trecut 54% din populaţia acestei ţări făcând parte din clasa de mijloc, în timp ce în anul 2004 acest procent era de numai 34%, scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: sărăcie criza economica
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close