Antena 3 CNN Economic Biz News Ţara în care banii "se întorc cu lopata". Când întreaga lume "jeleşte" din cauza crizei, ei au avut creştere de 42%

Ţara în care banii "se întorc cu lopata". Când întreaga lume "jeleşte" din cauza crizei, ei au avut creştere de 42%

Ţara în care banii "se întorc cu lopata". Când întreaga lume "jeleşte" din cauza crizei, ei au avut creştere de 42%
de O.P.    |    25 Oct 2012   •   11:44

În Europa, ţară după ţară anunţă măsuri de austeritate, ca singură soluţie pentru a supravieţui crizei economice, însă nu toţi o duc la fel de rău. Cea mai bogată ţarp din lume, Qatarul, a anunţat o creştere uluitoare de 42%, în plin val de criză.

Mai mult, în primăvară, activele fondurilor suverane ale emiratului Qatar au depăşit 100 de miliarde de dolari, potrivit unui oficial al autorităţii pentru investiţii de la Doha, Hussein al-Abdullah, citat de AFP.
   
Întrebat dacă activele fondurilor au depăşit 100 de miliarde de dolari, Abdullah a afirmat: "mult mai mult", fără a oferi cifre.
   
Qatarul a acumulat surplusuri bugetare ca urmare a resurselor de gaze naturale şi petrol şi a creşterii preţului energiei la nivel mondial.
   
Fondurile investesc banii acumulaţi în active din străinătate, mai ales în Franţa, precum Total, unde Qatar are o participaţie de 3%, sau grupul LVMH, unde deţine 1%.

Emiratul a preluat şi clubul de fotbal Paris Saint-Germain (PSG), este cel mai mare acţionar la grupul media Lagarde, cu peste 10%, are 5% din Veolia Environnement şi 5,6% din grupul de construcţii Vinci.

Mail mult, emiratul este din ce în ce mai interesat şi de Marea Britanie, acolo unde a investit deja mai mult de 10 miliarde de lire sterline.




×
Subiecte în articol: Qatar investitii
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close