Antena 3 CNN Economic Biz News Ţara pe care încep să o dorească cei mai mari oameni ai lumii. Are toate armele pentru a obţine puterea

Ţara pe care încep să o dorească cei mai mari oameni ai lumii. Are toate armele pentru a obţine puterea

Ţara pe care încep să o dorească cei mai mari oameni ai lumii. Are toate armele pentru a obţine puterea
de O.P.    |    02 Mar 2012   •   08:00

Mii de oameni de afaceri care au vrut să investească sume importante de bani s-au îndreptat către o ţară din Asia care s-a dezvoltat uimitor într-o perioadă de timp relativ scurtă.

Myanmar sau Burma (Birmania în limba româna) a devenit un pol care atrage din ce în ce mai mulţi investitori străini, aceştia considerând-o "Thailanda de acum 50 de ani", scrie Business Insider.

Deşi este abia la început, piaţa începe încet încet să se dezgheţe. Presa nu mai este condusă de politicieni, a dispărut cenzura, iar acest lucru a oferit o deschidere către nou, către normalitate şi echilibru.

Gestul pe care Hillary Clinton l-a făcut în 2011, acela de a vizita Burma, a dat şi mai multă încredere investitorilor care consideră că această ţară are toate armele necesare pentru a oferi puterea de care vor să dispună investitorii. 

"Potenţialul din Myanmar este prea mare ca să fie ignorat. Este o ţară binecuvântată cu petrol, gaze naturale şi pietre preţioase. Mai mult, dispune de resurse alimentare pe care dorim să le exploatăm la maximum. Prea puţini ştiu că Myanmar-ul este pe locul 10 mondial în ce priveşte gazele naturale. Un alt atu al acestei ţări-miracol este forţa de muncă ieftină, pe care toţi antreprenorii şi-o doresc", scriu jurnaliştii de la Wall Street Journal.

Un alt detaliu foarte important este apropierea de două mari puteri: China şi India. Myanmar este un liant între cele două ţări care domină lumea, autorităţile începând să facă un sistem dezvoltat de drumuri şi autostrazi care să lege pe o axă a bunăstării cele trei ţări.




×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close