Antena 3 CNN Economic Biz News Tăriceanu: Ministerul Muncii va primi peste un miliard de lei, în urma rectificării bugetare

Tăriceanu: Ministerul Muncii va primi peste un miliard de lei, în urma rectificării bugetare

Tăriceanu: Ministerul Muncii va primi peste un miliard de lei, în urma rectificării bugetare
25 Noi 2008   •   15:43

Guvernul a analizat, în şedinţa de marţi, reducerea cheltuielilor bugetare totale cu peste două miliarde de lei la 18 ministere şi instituţii publice. În urma şedinţei, rectificarea bugetară a fost aprobată.
Cele mai multe fonduri vor fi diminuate de la Ministerele Educaţiei - 570 milioane de lei, unde fondurile nu au fost cheltuite în totalitate. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, în cazul Educaţiei, fondurile au fost transferate către bugetele locale.
Primul ministru a mai declarat că pensiile agricultorilor, indemnizaţiile reparatorii, asistenţa socială şi alocaţiile de stat pentru copii au fost mărite în urma acestei rectificări. Tăriceanu a precizat că fondurile au fost transferate de la AVAS, Ministerul Economiei şi nu numai.
Alte cheltuieli vor fi tăiate de la Secretariatul General al Guvernului, Cancelaria premierului, Senat şi Camera Deputaţilor. Banii vor fi redistribuiţi aproape integral către alte cinci ministere.
Peste un miliard de lei va primi Ministerul Muncii, pentru pensii şi ajutoare sociale. Alte 70 de milioane de lei vor ajunge la Ministerul Sănătăţii, pentru plata salariilor din sectorul sanitar.
Aceasta este a patra rectificare bugetară din acest an, deficitul bugetar fiind menţinut la 2,3%.
Primul ministru a mai declarat, în urma şedinţei de marţi, că a transmis Ministerului de Finanţe să înceapă negocierea cu Primăria Capitalei, privind datoriile restante ale RADET.
De asemnea, Tăriceanu a menţionat că a aprobat contractul de credit dintre România şi Banca Europeană.

Antena 3

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close