Antena 3 CNN Economic Biz News Taxa fast-food, aplicată peste o lună şi jumătate. Cele mai mari scumpiri se anunţă la alcool

Taxa fast-food, aplicată peste o lună şi jumătate. Cele mai mari scumpiri se anunţă la alcool

Taxa fast-food, aplicată peste o lună şi jumătate. Cele mai mari scumpiri se anunţă la alcool
Sursa foto: hamburger
10 Ian 2010   •   22:43

În aproape o lună şi jumătate, noua taxă fast-food ar putea fi aplicată. Acum, cei de la Ministerul Sănătăţii negociază de zor cu producătorii şi distribuitorii. Taxa o vor simti, însă, consumatorii. Cele mai mari scumpiri se anunţă la alcool. Guvernanţii au planuri mari şi vor să adune cel puţin un miliard de euro.

Prima problemă pe care o iau în calcul cei de la Ministerul Sănătăţii: ce mâncare e sănătoasă şi care nu se încadrează în acest principiu? Adrian Streinu Cercel, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, susţine că ?problema nu este ce mâncăm, ci cât mâncăm".

Când cei de la Ministerul Sănătăţii vorbesc despre problemele de alimentaţie ale românilor, consumul de alcool iese în evidenţă. România se plasează pe un loc fruntaş cu 16 mg de alccol pur pe cap de locuitor, ceea ce e foarte mult. Aşa că cele mai mari scumpiri se anunţă la... pahar.

Un litru de bere se scumpeste cu 1 leu şi 40 de bani. Adică pentru o sticlă de 2 litri de bere, vom plăti cu aproape 3 lei mai mult. Nici vinul nu scapă. Acesta se va scumpi cu mai bine de 40 de bani pe litru.

Pentru celelalte produse se anunţă o scumpire cuprinsă între 1 şi 10 eurocenţi pe kilogram. Pare puţin, dar toţi românii vor contribui la această taxă, aşa că se va strânge o sumă importantă.

Cei de la Ministerul Sanatatii spun ca banii vor fi folosiţi pentru educarea tinerilor şi mai ales pentru programe de sănătate.

Observator

×
Subiecte în articol: taxa fast food scumpiri alcool
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close