Antena 3 CNN Economic Biz News Taxa pe fast-food, pe placul europenilor

Taxa pe fast-food, pe placul europenilor

Taxa pe fast-food, pe placul europenilor
Sursa foto: taxa
12 Ian 2010   •   15:02

O taxă pe fast-food s-ar putea să intre în vigoare în România, în vreme ce în Danemarca există una pe ciocolată şi în Spania pe grăsimi, scrie Der Spiegel, citat de Mediafax.

În timp ce europenii iau în greutate, guvernele caută soluţii pentru ca cetăţenii lor să mănânce mai sănătos şi să nu se ingraşe.

În Germania există oficiali care sunt de părere că guvernul ar trebui să ia atitudine faţă de talia care câştigă centimetri. Liderul Partidului Verde, Renate Künast, a declarat într-un interviu, luni, că intenţionează să interzică reclamele la dulciuri care au ca target copiii.

Propunerea ei vine după ce mai multe guverne europene au hotârt să abordeze obiceiurile de consum al cetăţenilor. Săptămâna trecută, la Bucureşti, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, transmitea că o nouă taxă ar putea fi introdusă la începutul primăverii, la produsele fast-food. Aproape un sfert din populaţia României e obeză, arată estimările Societăţii de Nutriţie.

Şi Parlamentul din Taiwan vrea să introducă o astfel de taxă. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul persoanelor care suferă de obezitate s-a triplat în Europa, de la finalul anilor 1980, cea mai mare creştere fiind înregistrată rândul copiilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fast-food taxa europeni
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close