Antena 3 CNN Economic Biz News Ţigările, alcoolul, benzina şi motorina, mai scumpe din aprilie

Ţigările, alcoolul, benzina şi motorina, mai scumpe din aprilie

Ţigările, alcoolul, benzina şi motorina, mai scumpe din aprilie
Sursa foto: scumpiri
24 Mar 2009   •   18:28

Ţigările şi alcoolul nu sunt singurele care se scumpesc din aprilie! Le calcă pe urme benzina şi motorina! Ministerul de Finanţe ia în calcul o devansare a calendarului de majorare a accizei nu numai la tutun şi alcool, dar şi la produsele energetice. Pentru că veniturile la buget se micşorează pe zi ce trece.
Săptămâna trecută, ministrul Finanţelor a declarat că ia în considerare o majorare a accizelor la carburanţi.
De scumpiri, la carburanţi am avut parte încă de la începutul anului. Din ianuarie, acciza la motorină a crescut la 336 de euro pe tonă şi cea la benzină la 436 de euro pe tonă.
Dacă Ministerul de Finanţe ar decide o devansare a calendarului, acciza la motorină ar creşte cu 11 euro pe tonă, iar la benzină cu 16 euro pe tonă.
Buzunarele românilor vor avea de suferit. Nu de alta, dar accizele şi taxele reprezintă mai bine de jumătate din preţul final al carburanţilor.
Cu toate acestea, creşterile accizelor, a taxelor şi impozitelor nu pot fi ocolite. Bugetul este în pioneze. La mai puţin de două luni după ce a fost aprobat se fac primele corecturi: veniturile estimate nu mai sunt 193 de miliarde de lei, ci cu 20 de miliarde de lei mai puţin.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tigari alcool benzina motorina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close