Antena 3 CNN Economic Biz News Tonny Lybek: Politica fiscală trebuie îmbunătăţită în România

Tonny Lybek: Politica fiscală trebuie îmbunătăţită în România

Tonny Lybek: Politica fiscală trebuie îmbunătăţită în România
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    27 Mar 2012   •   14:24

Şeful Biroului FMI la Bucureşti, Tonny Lybek, a apreciat, marţi, că autorităţile române trebuie să continue îmbunătăţirea politicii fiscale, iar pentru aceasta este necesar să înveţe din lecţiile trecutului, informează Agerpres.

"Politica fiscală trebuie îmbunătăţită, iar stabilitatea preţurilor rămâne un obiectiv important al politicii monetare, cele două trebuind să fie corelate. A fost destul de dificil pentru Banca Naţională să menţină ţinta de inflaţie, dar cred că suntem pe un trend bun", a spus Lybek.

Oficialul FMI a apreciat că este un mare succes menţinerea capitalului băncilor străine în România ca sursă importantă în menţinerea stabilităţii sectorului bancar şi financiar.

"Băncile străine au rămas ataşate angajamentului faţă de România. Un mare succes este păstrarea în proporţie de 100% a expunerii lor pe România", a arătat Lybek.

Acesta spunea că este esenţială "asigurarea sustenabilităţii fiscale, ţinerea deficitului sub control, la un nivel de sub 3% din PIB".

"Ce ar trebui pentru continuarea reformei şi creştere este privatizarea fie celor din investiţii oferite de sectorul companiilor de stat, consolidarea monitorizării la nivelul Ministerului de Finanţe, îmbunătăţirea guvernanţei, lichidarea operaţiunilor neviabile din economie, privatizarea managementului companiilor deţinute de stat un cadru clar de reglementare în energie şi în domeniul fiscal", a explicat oficialul FMI.

×
Subiecte în articol: România Capital
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close