Antena 3 CNN Economic Biz News Topul celor mai bine plătiţi şefi ai deceniului: CEO-ul Oracle, pe locul întâi

Topul celor mai bine plătiţi şefi ai deceniului: CEO-ul Oracle, pe locul întâi

Topul celor mai bine plătiţi şefi ai deceniului: CEO-ul Oracle, pe locul întâi
Sursa foto: Foto: lfbachrach.com
27 Iul 2010   •   12:50

Fondatorul şi directorul general executiv al grupului Oracle este cel mai bine plătit CEO al unei companii listate la New York din ultimii zece ani. Larry Ellison a fost remunerat în această perioadă cu 1,84 miliarde de dolari, arată o analiză a Wall Street Journal (WSJ).

Pe cel de-al doilea loc al clasamentului se află şeful IAC/InterActive şi Expedia.com, Barry Diller, cu un venit de 1,14 miliarde de dolari. Acesta este urmat de directorul general al Occidental Petroleum, Ray Irani, remunerat cu 857 milioane de dolari.

Steve Jobs, supranumit şi "creierul" Apple, ocupă poziţia a patra în clasament, după ce în ultimii zece ani a încasat 749 milioane de dolari. Top 5 este încheiat de un CEO din industria financiară, Richard Fairbank, şeful Capital One Financial Corp., cu venituri de 569 milioane de dolari.

Potrivit WSJ, numai patru dintre cei mai bine plătiţi directori generali din ultimii zece ani conduc sau au condus companii financiare. Clasamentul a fost realizat pe baza salariior, bonusurilor, a beneficiilor speciale, dar şi a câştigurilor realizate datorită creşterii preţului acţiunilor primite drept remuneraţie.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: clasament ceo Oracle
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close