Antena 3 CNN Economic Biz News Toţi miliardarii din Rusia şi Ucraina au pierdut bani luni. Averile oligarhilor au scăzut cu 13 miliarde de dolari

Toţi miliardarii din Rusia şi Ucraina au pierdut bani luni. Averile oligarhilor au scăzut cu 13 miliarde de dolari

Toţi miliardarii din Rusia şi Ucraina au pierdut bani luni. Averile oligarhilor au scăzut cu 13 miliarde de dolari
de S.T.    |    04 Mar 2014   •   17:28

Averile celor mai bogaţi 300 de oameni din lume au scăzut luni cu 44,4 miliarde de dolari, în contextul declinului burselor, transmite Bloomberg.

Rubla s-a depreciat luni la un minim record, iar bursele din Rusia şi Ucraina s-au prăbuşit cu peste 10%. Pieţele de capital din cele două ţări şi-au revenit marţi, ca urmare a semnelor privind detensionarea crizei din Ucraina.

Cele mai mari pierderi au fost înregistrate de Ghenadi Timoşenko şi Leonid Mikelson. Averile celor doi au scăzut cu 3,2 miliarde de dolari cumulat, în contextul colapsului acţiunilor companiei OAO Novatek cu 18%. Cei doi oligarhi ruşi controlează aproape jumătate din Novatek, al doilea mare producător de gaze naturale din Rusia, după Gazprom.

Toţi miliardarii din Rusia şi Ucraina incluşi în topul miliardarilor realizat de Bloomberg au pierdut bani luni, averile cumulate ale acestora scăzând cu 12,8 miliarde de dolari.
Bloomberg calculează zilnic averile miliardarilor incluşi în top.

Averea lui Vladimir Lisin, preşedintele producătorului rus de oţel Novolipetsk, a scăzut cu 1,2 miliarde de dolari, în urma declinului acţiunilor companiei cu 7,1%. Lisin are o avere de 10,6 miliarde de dolari.

Şeful Lukoil, Vagit Alekperov, a pierdut 960 de milioane de dolari, în contextul scăderiii acţiunilor producătorului rus de petrol cu 9,2%.

În Ucraina, averea lui Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din ţară, a scăzut cu aproape 700 de milioane de dolari. Miliardarul controlează cel mai mare conglomerat industrial din Ucraina.

Bursele din întreaga lume sunt marţi în urcare, iar rubla a recuperat o parte din scăderea abruptă de luni, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că în acest moment nu este necesar să trimită trupe în Ucraina, opţiune rezervată pentru cazuri extreme.

×
Subiecte în articol: bogati burse Rusia Proteste Ucraina
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close