Antena 3 CNN Economic Biz News Tower Center a întrecut măsura... în înălţime

Tower Center a întrecut măsura... în înălţime

Tower Center a întrecut măsura... în înălţime
30 Ian 2007   •   16:41

Constructorii Tower Center, cea mai înaltă clădire de birouri din Capitală, cel puţin pentru o vreme, au întrecut măsura la înălţime şi au fost amendaţi de Primărie. Lucrările la respectivul bloc, aflat în zona Piaţa Victoriei, ceva mai în spate decât sediul BRD, au fost oprite pentru că s-a depăşit numărul de etaje stabilit prin proiect. Constructorii s-au lăcomit şi au încercat să forţeze mâna Primăriei. În loc de cele 21 de etaje trecute în autorizaţie, constructorii au ridicat 22. Poate nu se observă. Dar nu a ţinut, iar acum compania care ridică Tower Center are două soluţii: dărâmă etajul în plus sau pierde autorizaţia de construcţie.

În proiectul iniţial, Tower Center avea 21 de etaje pe înălţime şi 3 la subsol. Acum, când clădirea este aproape gata, are 22 de etaje la suprafaţă şi 4 la subsol. "Mici" modificări, care de afară ar fi trecut neobservate. Dar Primăria le-a observat şi, pe lângă o amendă mică, de 3.000 de euro, cere acum revenirea la proiectul iniţial. Dacă la etajul superior se poate rezolva mai uşor situaţia, ceva mai greu va fi cu nivelul supliementar de la subsol. În caz că nu va remedia deviaţiile de la proiectul iniţaial, constructorii riscă să-şi piardă autorizaţia.

Proiectul Tower Center este dezvoltat de firma Avrig 35 în colaborare cu Alpha Bank, şi costul total este estimat la 40 de milioane de euro. Este o clădire de birouri înaltă de peste 100 de metri, plus alţi 25 în subteran, construită pe un petic de pământ de doar 1.500 de metri pătraţi. Când va fi gata, Tower Center va prelua coroana de cea mai înaltă clădire din Bucureşti. Dar va fi pe prima poziţie pentru puţină vreme, căci mai este anunţat un proiect gigant de către grupul Cefin. Clădirea, încă doar pe hârtie, va avea 34 de etaje şi va costa circa 110 milioane de euro.

BizBazar

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close