Antena 3 CNN Economic Biz News Traian Băsescu: Este timpul ca şi sistemul bancar să răspundă pozitiv acţiunilor Guvernului (VIDEO)

Traian Băsescu: Este timpul ca şi sistemul bancar să răspundă pozitiv acţiunilor Guvernului (VIDEO)

Traian Băsescu: Este timpul ca şi sistemul bancar să răspundă pozitiv acţiunilor Guvernului (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu
03 Iun 2009   •   17:15

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, miercuri, la finalul întrevederii pe care a avut-o cu şefii celor mai importante bănci din România.

Întâlnirea a durat mai bine de o oră, iar subiectele de discuţie au vizat situaţia economică, dar şi programul de creditare "Prima casă", destinat celor care doresc să achiziţioneze pentru prima dată o locuinţă.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze, încă de la începutul declaraţiei, că întâlnirea nu a vizat hotărâri. "Nu cu mine iau băncile decizii cu privire la politica lor", a declarat acesta.

"A fost dorinţa mea de a le transmite un mesaj, în continuarea celui trimis în luna decembrie, şi al celui trimis în luna ianuarie, când le vorbeam despre un parteneriat între Guvern şi sistemul bancar, pentru ca efectele crizei să fie diminuate", a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a mai declarat că, din punct de vedere al Guvernului, obligaţiile au fost îndeplinite, referindu-se în principal la acordul cu FMI, cu UE şi la cel cu Banca Mondială, "de natură să mărească nivelul de încredere în economia românească".

"Este timpul ca şi sistemul bancar să răspundă pozitiv acţiunilor Guvernului", a mai afirmat Traian Băsescu.

La final, şeful statului a precizat că aşteaptă reacţiile bancherilor în următoarea perioadă.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BNR bancheri declaraţie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close