Antena 3 CNN Economic Biz News Transporturile au împărţit contracte de peste 650 milioane euro pentru străzi

Transporturile au împărţit contracte de peste 650 milioane euro pentru străzi

Transporturile au împărţit contracte de peste 650 milioane euro pentru străzi
27 Noi 2008   •   08:15

Pe final de mandat, Ministerul Transporturilor a mai încredinţat câteva tronsoane de construire a unor tronsoane de stradă sau autostrăzi.
Astfel, ministerul a anunţat câştigătorii unui număr record de licitaţii. Contractele de infrastructură încredinţate miercuri depăpăşesc 630 milioane de euro, fără TVA. Lungimea totală este de 400 kilometri de drumuri naţionale plus 51 kilometri de autrostradă, lucrări ce ar trebui finalizate în doi ani.
Pentru lărgirea la patru benzi a 32 de kilometri ai centurii de sud a Bucureştiului sunt alocaţi 245 de milioane de lei (64 de milioane de euro). Cele trei contracte au fost adjudecate de consorţii în care se află importante firme româneşti: Delta ACM 93, Euroconstruct Trading, Romstrade sau Straco Grup.
Centura Bucureşti sud leagă Autostrada Soarelui de Autostrada Bucureşti-Piteşti.
Ministerul promite să termine în doi ani şi tronsonul din Autostrada Soarelui dintre Cernavodă şi Medgidia. Compania Colas (Franţa) are alocaţi 634 milioane lei (fără TVA) pentru această lucrare. Costul unui kilometru de autostradă se situează în jurul a opt milioane de euro, conform sumei alocate.
Vor mai fi daţi 482 milioane lei pentru autostrada Arad-Timişoara, tronson primit de compania FCC Construccion- Astaldi- 44 de kilometri.
Astaldi a câştigat şi execuţia DN 79 Arad-Oradea, cu preţul de 266 milioane lei.
Societatea Strabag a primit contractul pentru proiectarea şi execuţia DN 19 Oradea-Bihor-Limita Judeţului Satu Mare, în valoare de aproximativ 190 milioane lei.
Aceeaşi companie ia în primire lucrările pe DN 19 la limita judeţului Bihor-Satu Mare cu o valoare de 141 milioane lei.
Consorţiul Spedition UMB / Tehnostrade va executa şi proiecta DN 12 Chichiş- Bixad, lucrări în valoare de aproximativ 108 milioane lei. Aceleaşi consorţii vor executa şi proiecta DN 15 Reghin-Topliţa contract cu finanţare BEI cu o valoare de 262,3 milioane lei (fără TVA).
Contractul de proiectare şi execuţie DN 12 Sindominic-Topliţa în valoare de 197,7 milioane lei (fără TVA) a fot atribuit consorţiului JV Mochlos- Romstrade şi are finanţare BEI şi bugetul de stat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close