Antena 3 CNN Economic Biz News Trezoreria SUA: Prea devreme pentru a decide pentru un nou pachet de stimulare al economiei

Trezoreria SUA: Prea devreme pentru a decide pentru un nou pachet de stimulare al economiei

Trezoreria SUA: Prea devreme pentru a decide pentru un nou pachet de stimulare al economiei
Sursa foto: dolari
13 Iul 2009   •   13:45

Secretarul american al Trezoreriei Timothy Geithner a declarat că este prea devreme pentru a decide dacă economia americană are nevoie de o a doua rundă de stimuli guvernamentali pentru a ieşi din recesiune.

?Nu cred că este o judecată pe care ar trebui să o facem acum, nu este prudent şi responsabil," aprecia Geithner într-un interviu pentru CNN.
Acesta sublinia că cel mai mare impuls al pachetului de 787 miliarde dolari aprobate în acest an ca pachet de stimulare a economiei va avea efect în a doua jumătate a anului.

În ultima perioadă, în SUA s-a discutat tot mai des despre posibilitatea iniţierii unui al doilea pachet de stimulare economică.

De altfel, republicanii s-au ?aliniat? pentru a se opune unei asemenea măsuri, o rară demonstraţie de unitate a unui partid care nu este la putere, comentează presa americană.
Republicanii au calificat planul de a cheltui 787 miliarde dolari al administraţiei ca fiind un insucces. Au criticat Casa Albă pentru creşterea deficitului bugetar şi pentru că a făcut prea puţine pentru a combate rata şomajului, ce a ajuns la 9,5% în iunie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Timothy Geithner
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close