Antena 3 CNN Economic Biz News Tronsonul Turda-Gilău al Autostrăzii Transilvania ar putea fi terminat la sfârşitul lui 2009

Tronsonul Turda-Gilău al Autostrăzii Transilvania ar putea fi terminat la sfârşitul lui 2009

Tronsonul Turda-Gilău al Autostrăzii Transilvania ar putea fi terminat la sfârşitul lui 2009
Sursa foto: autostrada
08 Apr 2009   •   15:52

Tronsonul dintre Turda şi Gilău al Autostrazii Transilvania ar putea fi terminat până la sfârşitul anului, dacă vor fi rezolvate problemele legate de utilităţile din zonă. Este singurul impediment în calea primilor 42 de kilometri de autostradă, după ce banii pentru lucrări şi exproprierile au fost rezolvate pentru acest tronson.

Reprezentantii Bechtel speră ca până la sfârşitul lunii să fie mutate toate conductele de gaz, apă, dar şi firele de telefon care în acest moment creează probleme.

Constructorii spun că la sfârşitul lunii vor fi terminate două lucrări importante pentru tronsonul de autostradă Turda - Gilău. Primul este un canal de 2 km care va prelua apa în cazul ploilor torenţiale.
?Canalul e finalizat în proporţie de 98 la sută. După canal, colegii de la terasamente vor executa drumul local. Autostrada e pregătită pentru stratul structurii rutiere şi practice. În zonă se poate finaliza autostrada?, Daniel Albu, reprezentant Bechtel.

Tot în aceasta perioadă urmează să fie terminat şi viaductul de la kilometrul 39 care uneşte partea de est şi cea de vest a secţiunii de autostradă din zonă.
În această săptămână vor fi rechemaţi la muncă 300 de oameni, asta după ce săptămâna trecută au fost rechemaţi din somaj tehnic alţi 660.

Antena3

×
Subiecte în articol: Autostrada Transilvania
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close