Antena 3 CNN Economic Biz News "Ucraina are nevoie de 35 de miliarde de dolari". Ministrul din Ucraina a anunţat că are nevoie de ajutor

"Ucraina are nevoie de 35 de miliarde de dolari". Ministrul din Ucraina a anunţat că are nevoie de ajutor

"Ucraina are nevoie de 35 de miliarde de dolari". Ministrul din Ucraina a anunţat că are nevoie de ajutor
de O.P.    |    24 Feb 2014   •   11:50

Ucraina are nevoie de suma de 35 de miliarde de dolari în următorii doi ani şi solicită organizarea unei conferinţe internaţionale a donatorilor în acest sens, a anunţat luni ministrul interimar al Finanţelor Iuri Kolobov.

"Suma unui ajutor macroeconomic de care Ucraina are nevoie poate atinge 35 miliarde de dolari în perioada 2014-2015", a anunţat Kolobov.

"Le-am propus partenerilor noştri occidentali organizarea unei mari conferinţe internaţionale a donatorilor", a adăugat el.

Ucraina a propus, de asemenea, "organizarea unei mari conferinţe internaţionale a donatorilor, împreună cu UE, Statele Unite, FMI şi alte organizaţii financiare internaţionale, cu scopul de obţine fonduri în vederea modernizării şi reformelor în ţară", a subliniat el.

Preşedintele interimar Oleksandr Turcinov a avertizat duminică asupra faptului că Ucraina riscă un default.

"Ucraina este pe cale să alunece în prăpastie, este pe marginea prăpastiei intrării în încetare de plăţi", a declarat Turcinov, denunţând guvernanţa lui Ianukovici şi a premierului său, Mikola Azarov, care, în opinia sa, au "ruinat ţara".

Parlamentul ucrainean l-a destituit de facto, sâmbătă, pe Viktor Ianukovici, după o baie de sânge în centrul Kievului, săptămâna trecută, soldată cu 82 de morţi.

 

 

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina viktor ianukovici
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close