Antena 3 CNN Economic Biz News Ucraina vrea să importe gaze din România

Ucraina vrea să importe gaze din România

Ucraina vrea să importe gaze din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mai 2015   •   16:27

Ucraina este interesată să-şi diversifice furnizorii şi intenţionează să importe gaze naturale din România,  a declarat marţi Ihor Prokopiv, preşedintele companiei de transport de gaze Ukrtransgaz, citat de Reuters.

"România caută o piaţă, în timp ce gazele româneşti sunt interesante pentru noi ca mijloc de diversificare a furnizorilor", a spus Prokopiv.
   
Preşedintele Ukrtransgaz a arătat că este probabil ca România să aibă disponibilă în 2016 o cantitate de gaze de până la 2 miliarde de metri cubi, pentru exporturi.

Ucraina, care obişnuia să îşi asigure aproape tot necesarul de gaze cu livrări din Rusia, a început să cumpere gaze şi din Uniunea Europeană, în încercarea de a reduce dependenţa energetică faţă de Moscova, dar şi facturile.
   
În prezent, Ucraina cumpără 50% din gazele importate din Slovacia, Polonia şi Ungaria, iar restul din Rusia, potrivit datelor Ukrtransgaz.

România exportă deja gaze în Republica Modova, prin conducta Iaşi-Ungheni, inaugurată în luna august a anului trecut şi care a fost construită cu scopul reducerii dependenţei Republicii Moldova faţă de livrăriile de gaze ruseşti.

×
Subiecte în articol: Ucraina gaze
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close