Antena 3 CNN Economic Biz News UE ar putea să acorde Ucrainei un ajutor financiar de urgenţă şi să relaxeze sistemul de vize pentru ucraineni

UE ar putea să acorde Ucrainei un ajutor financiar de urgenţă şi să relaxeze sistemul de vize pentru ucraineni

UE ar putea să acorde Ucrainei un ajutor financiar de urgenţă şi să relaxeze sistemul de vize pentru ucraineni
Sursa foto: Foto: www.morganfinance.com.au
27 Feb 2014   •   16:36

Parlamentul Europan îndeamnă UE să deblocheze un ajutor financiar de urgenţă pentru Ucraina şi să elibereze mai uşor vize cetăţenilor ucraineni, relatează AFP.

Într-o rezoluţie cu caracter neconstrângător, deputaţii din PE susţin că este necesar ca CE şi statele membre să prezinte "cât mai rapid posibil, în cooperare cu FMI şi Banca Mondială (BM)" un ajutor financiar pe termen scurt, completat cu un "pachet pe termen lung, împreună cu BERD şi BEI".

În plus, Parlamentul "cere ca o conferinţă internaţională a donatorilor să fie organizată în cel timp util" pentru Ucraina, care se află pe marginea prăpastiei falimentului şi are nevoie urgentă de cel puţin 35 de miliarde de dolari.
   
Parlamentul European cere, de asemenea, "accelerarea dialogului privind vizele" cu Kievul, subliniind că un acord care urmăreşte scutirea ucrainenilor de vize pentru a veni în UE ar fi "cel mai bun mijloc de a răspunde aşteptărilor societăţii civile şi tineretului ucrainean". Această relaxare ar trebui să treacă prin "punerea în aplicare imediată a procedurilor de acordare a unor vize temporare", potrivit eurodeputaţilor.
  
Pentru a ajuta Ucraina, "trebuie să acţionăm în următoarele zile, în următoarele săptămâni", a precizat miercuri liderul liberalilor, Guy Verhofstadt, considerând că europenii au "nevoie de o strategie comună, credibilă", faţă de Kiev.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close