Antena 3 CNN Economic Biz News UE, avertizată despre posibilitatea opririi livrărilor de gaze

UE, avertizată despre posibilitatea opririi livrărilor de gaze

UE, avertizată despre posibilitatea opririi livrărilor de gaze
Sursa foto: gaze rusia
18 Noi 2009   •   08:43

O criză a gazului ar putea ?izbucni? din nou în Uniunea Europeană, în pofida acordului cu Rusia ce viza tocmai prevenire opririi bruşte a livrărilor energetice, a anunţat un oficial slovac.

La o întâlnire cu premierul rus Vladimir Putin, omologul său slovac Robert Fico a declarat că nu a putut primi asigurări că o criză a gazului ca cea de la începutul anului nu se va mai repeta.

"Din ce am auzit, se pare că va fi o problemă enormă între Rusia şi Ucraina, deoarece Kiev nu este capabil să plătească. Au existat chiar semnale despre o întrerupere a livrărilor de gaz către Europa în ianuarie," arăta Fico.
La criza anterioară, economia slovacă a fost paralizată timp de mai multe zile, pagubele ridicându-se la 0.5 procente din PIB.
Avertismentul vine după ce UE a semnat un acord cu Rusia prin care ar trebui să fie notificată dacă se întrebede o întrerupere a livrărilor de gaz, electricitate sau petrol, consultări despre ieşirea din situaţii de urgenţă.
Potrivit ministrului slovac de Externe, Miroslav Lajcak, acordul este "un lucru bun deoarece oferă informaţii şi posibilitatea de pregătire pentru o concluzie negativă în dialogul Rusia-Ucraina, dar nu este o soluţie ."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: transport gaze gaze naturale
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close