Antena 3 CNN Economic Biz News UGIR 1903: 4 miliarde de euro ar ajuta România să evite criza

UGIR 1903: 4 miliarde de euro ar ajuta România să evite criza

UGIR 1903: 4 miliarde de euro ar ajuta România să evite criza
Sursa foto: bani calculator
19 Feb 2009   •   15:34

Rezolvarea crizei economice din România, modalităţile de combatere şi mai ales costurile constituie motiv de dispute între politicieni, analişti, economişti, sindicate şi patronate.
Uniunea Generală a Industriaşilor din România- UGIR 1903 a avansat cifra de patru miliarde de euro ca fiind necesară pentru a depăşi ccriza financiară. Preşedintele Cezar Coraci arăta că asociaţia sa şi reprezentanţii Consiliului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România au făcut un calcul în urma căruia a rezultat că suma în cauză ar fi suficientă pentru evitarea colapsului.
"În condiţiile în care obţinerea acestei sume prin investiţii directe este aproape imposibilă, personal aş face un împrumut la Banca Mondiala", a spus Cezar Coraci.
Calculului guvernului arată că pentru 23 de măsuri anticriză asumate, costurile se ridică la 13 miliarde euro, mare parte pentru investiţii, ca stimulent pentru creşterea economică, pentru finanţarea economiei şi creşterea lichidităţii şi măsuri sociale.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close