Antena 3 CNN Economic Biz News Uite pensia, nu e pensia. Ministrul Şeitan se contrazice în declaraţii şi amăgeşte pensionarii (VIDEO)

Uite pensia, nu e pensia. Ministrul Şeitan se contrazice în declaraţii şi amăgeşte pensionarii (VIDEO)

Uite pensia, nu e pensia. Ministrul Şeitan se contrazice în declaraţii şi amăgeşte pensionarii (VIDEO)
Sursa foto: seitan
25 Mai 2010   •   14:49

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, liderilor pensionarilor gălăţeni care au protestat în faţa sediului instituţiei că pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor scădea cu 15%. Ministrul spunea că acelaşi lucru îl va susţine şi în şedinţa de Guvern de miercuri, potrivit Mediafax. Câteva ore mai târziu, Mihai Şeitan anunţă că toate pensiile vor fi diminuate, potrivit Antena3.

Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, a anunţat că ministrul Mihai Şeitan i-a asigurat că pensiile sub 1.000 de lei nu vor scădea, iar cei care primesc această sumă nu vor fi obligaţi la coplată. Mai mult, Şeitan le-a promis sindicaliştilor că în iulie şi august vor primi bilete pentru bazele de tratament din ţară.

"Ministrul ne-a promis că nu se atinge de pensiile sub 1.000 de lei. Vom vedea dacă va fi aşa, dar noi vom ieşi în stradă chiar dacă nu vor scădea pensiile, pentru că mai avem şi alte revendicări: Legea 218/2008 şi respectarea valorii punctului de pensie de cel puţin 45 la sută din salariul mediu brut", a declarat liderul pensionarilor din Galaţi.

În acelaşi timp, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, spune că pensiile nu se pot reduce diferenţiat, pentru că acest lucru ar implica modificarea punctului de pensie.

"Nu se modifică în acest sens (n.r. Scăderea pensiilor care depăşesc 1.000 de lei), pentru că trebuie modificat punctul de pensie. Nu se poate acorda o scădere diferenţiată", a declarat Videanu.

40 de pensionari gălăţeni protestează la Palatul Parlametului pentru reducerea pensiilor ca urmare a înţelegerilor cu FMI.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ministru pensii
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close