Antena 3 CNN Economic Biz News ULTIMA CRIZĂ MONDIALĂ. Fiecare locuitor al plantei va fi afectat de asta, iar în România schimbările vor fi dramatice

ULTIMA CRIZĂ MONDIALĂ. Fiecare locuitor al plantei va fi afectat de asta, iar în România schimbările vor fi dramatice

ULTIMA CRIZĂ MONDIALĂ. Fiecare locuitor al plantei va fi afectat de asta, iar în România schimbările vor fi dramatice
de O.P.    |    19 Sep 2012   •   12:02

Imaginaţi-vă că o pâine ar costa 10 lei, un kilogram de carne de pui 50 de lei şi un kilogram de morcovi 30 de lei. Asta în timp ce veniturile populaţiei rămân aceleaşi.

O criză a alimentelor în anul 2012 nu va fi la fel ca foametea din 1946, când românii erau nevoiţi să mănânce papură sau coajă de copac, ci va însemna scumpirea constantă a produselor alimentare până la preţuri prohibitive.

Citiţi mai multe despre acest subiect care ne afectează pe toţi, pe www.incomemagazine.ro

Aceasta este „foametea” secolului 21. Noua criză mondială, pe care omenirea ar putea-o traversa în anii ce vin, pe măsură ce seceta pune stăpânire pe agricultura lumii.

„ATENŢIE! SUNTEM ÎN PRAGUL UNEI CRIZE GLOBALE A ALIMENTELOR!” Acesta este avertismentul dat de instituţii ca Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), Fondul Monetar Internaţional sau Banca Mondială. Alte organizaţii merg şi mai departe: „Mâncarea este noul petrol, iar pământul este noul aur”, spune Lester Brown, fondatorul „Earth Policy Institute” din SUA, citat de presa de peste Ocean.

„Va fi ca un tzunami care va lovi omenirea în plin”, afirmă Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai mari producători agricoli locali. Iar valul nu este departe de România. Din contra, primele „distrugeri” sunt deja vizibile. Privind retrospectiv, omenirea a traversat multe crize. 11 doar din 1929 încoace, dintre care cel puţin două s-au transformat în crize globale.

Dar cuvântul criză a intrat în vocabularul cotidian încă din antichitate, când aurul dacic a provocat prima criză mondială. Apoi alte şi alte crize, astfel încât mai marii lumii - în ale gândirii - vorbesc de o anumită ciclicitate. Dar şi despre noua criză mondială care va lovi omenirea în urmatorii ani - criza alimentară.

×
Subiecte în articol: foamete
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close