Un fost beţiv poate scoate Grecia din faliment. Ce minuni a reuşit să facă în oraşul lui

de O.P.    |    15 Noi 2012   •   11:01
Un fost beţiv poate scoate Grecia din faliment. Ce minuni a reuşit să facă în oraşul lui

La prima vedere nu ai da doi bani pe el. Tatuat, cu faţa plină de riduri şi tatuaje la vedere, Yannis Boutaris pare să fie un bărbat care a avut multe de suferit, şi nu ascunde acest lucru.

Dincolo de sinceritatea lui frapantă - a recunoscut la televizor că a fost un alcoolic şi s-a şi drogat - primarul Salonicului poate deţine cheia salvării Greciei. Oraşul pe care îl conduce a reuşit să iasă din criză datorită măsurilor ingenioase pe care le-a luat Yannis.

Spre deosebire de majoritatea oraşelor din Grecia, Salonicul şi-a redus datoriile, îşi plăteşte furnizorii la timp, a redus taxele, iar oamenii sunt foarte mulţumiţi.

Primarul spune că nu s-a temut de schimbare: "Era o inerţie inacceptabilă. Trebuia să facem o schimbare şi totul a început cu felul în care gândeam", a declarat Yannis Boutaris.

Totul se face fără a fi pătat de corupţie, chiar şi în cele mai mici departamente. Se organizează licitaţii corecte chiar şi pentru hârtia, pungile sau laptele pe care le cumpără municipalitatea - fapt ce nu se întâmpla înainte, şi încă nu se întâmplă în alte oraşe din Grecia.

"Cel mai greu este să schimbi mentalitatea grecilor", a declarat Boutaris. "Din fericire, oraşul meu funcţionează. Mi-ar plăcea ca întreaga Grecie să funcţioneze aşa", a continuat primarul Salonicului.


x close